Międzynarodowa Konferencja „Kompetencje Dziecka w Chorobie Przewlekłej” Gdańsk 11-12.04.2016

Instytut Filozofii, Socjologii i Dziennikarstwa (Uniwersytet Gdański) i Instytut Pedagogiki (Uniwersytet Kazimierza Wielkiego w Bydgoszczy) oraz Fundacja Edukacyjna ODiTK mają zaszczyt zaprosić Państwa na międzynarodową konferencję (częściowo w języku angielskim, z zapewnionym tłumaczeniem) dotyczącą kompetencji dziecka w chorobie przewlekłej.

Szczególnie gorąco zapraszamy dyrektorki i dyrektorów poradni psychologiczno-pedagogicznych oraz szkół i przedszkoli, nauczycieli i nauczycielki, pedagogów/żki, psychologów/żki i rodziców dzieci i młodzieży przewlekle chorych oraz przedstawicieli ngo działających w obszarze wsparcia osób z chorobą przewlekłą. Udział w konferencji jest bezpłatny.

Podczas konferencji spotkają się badacze problematyki funkcjonowania dziecka przewlekle chorego i praktycy: lekarze, nauczyciele, rodzice, przedstawiciele samorządu, organizacji pozarządowych i osoby chore, w celu wspólnej refleksji nad zagadnieniami kształtowania społecznych kompetencji i autonomii dziecka z chorobą przewlekłą. Przedmiotem rozważań i dyskusji będzie m.in. rozumienie i percepcja tych pojęć oraz potrzeby, możliwości i obecna praktyka wspierania dzieci przewlekle chorych w budowaniu własnej autonomii i rozwijaniu kompetencji społecznych.

Rejestracja mailowo, na adres fundacjaedukacyjna@oditk.pl.
Termin rejestracji do 08 kwietnia 2016. Kontakt telefoniczny 58 326 24 18